Onko personal trainerista hyötyä?

Personal Trainerit ovat nykyisin hyvin suosittuja. Asiantuntijapalvelut ovat usein kuitenkin kalliita. Me Elefitillä tarjoamme Personal Trainer -palvelun osana jäsenyyttäsi. Tätä mahdollisuutta kannattaa hyödyntää, vaikka olisit kokenutkin salikettu. Personal Trainerilla on päivitettyä ja asiantuntevaa tietoa, osaamista ja kokemusta mitä erilaisimpien asiakkaiden kanssa työskentelystä. Oli tarpeesi sitten nopea kehonkoostumusmittaus ja valmiiksi mietitty saliohjelma tai perustavanlaatuisempi elämäntaparemontti, PT on partnerisi. Tässä blogikirjoituksessa on kuvailtuna muutamia tapoja, joilla PT voi auttaa sinua tavoitteidesi saavuttamisessa, oli kyse sitten painonpudotuksesta, kehon ongelmakohtien muokkaamisesta tai selkäkipujen karkoittamisesta.

Personal Trainer tukena pysyvässä painonpudotuksessa

Painonpudotuksessa, kuten missä tahansa kuntoprojektissa, on hyvä määrittää lähtötilanne mahdollisimman tarkasti. Tämän pohjalta voidaan arvioida, että mikä on realistinen painonpudotuksen tahti ja määrä.

Elefitillä on käytössä Tanita-kehonkoostumusanalysaattori, joka on yksi markkinoiden tarkimmista. Kehonkoostumusanalysaattorin avulla voidaan selvittää muun muassa rasvakudoksen ja lihasmassan määrän kehossa. Tämän jälkeen voimme ryhtyä suunnittelemaan harjoitteluohjelmaa ja ruokavaliota.

Personal Trainer kartoittaa aluksi myös lihaskuntosi. Painonhallinnan kannalta on hyödyllistä nostaa lihasmassan määrää kehossa, sillä tämä lisää energiankulutustasi. On myös tärkeää kehittää voimatasoa, sillä tämä mahdollistaa entistä tehokkaamman harjoittelun. Lihaskunnon kehitys varmistetaan Personal Trainerin tekemällä henkilökohtaisella kuntosaliohjelmalla ja oikeanlaisella ravitsemuksella.

Personal Trainer päivittää harjoitusohjelmaasi neljä kertaa vuodessa. Näin pääset parhaaseen tulokseen painonpudotuksessasi etkä jää junnaamaan paikalleen sellaisen treenin vuoksi, joka ei tuo tuloksia.

Kehonkoostumusmittaus ja muita keinoja

Jäsenyytesi alussa Personal Trainer ohjaa sinua myös ravitsemuksessa. Lähtötilanteen ravintotottumuksiasi tarkastellaan ruokapäiväkirjan avulla. Tämän jälkeen käytte yhdessä Personal Trainerin kanssa ryhmässä läpi, kuinka tulisi syödä oikein ja kuinka välttää ruokailun sudenkuopat.

Asiakkaidemme tyypillisiä painonpudotukseen liittyviä kysymyksiä ovat esimerkiksi, että kuinka liikkua, mitä ryhmäliikuntatunteja tulisi valita ja kuinka yhdistää kuntosaliharjoittelu ja ryhmäliikunta. Personal Trainerimme vastaavat näihin ja moniin muihin kysymyksiin liikuntaluennolla, jossa opit myös suunnittelemaan harjoitteluasi seuraavien viikkojen ajaksi.

Menestyksekkäin esimerkki asiakkaidemme rasvanpoltosta on ollut 5,7 kiloa ensimmäisen kahdeksan viikon aikana.

Tärkeintä on kuitenkin motivaatio. Harjoitusohjelmat ja ruokavaliot vaativat sitoutumista. Tässä auttaa Personal Trainerin tuki. Ryhmässä käydään yhdessä läpi tavoitteiden asettamista ja motivaation lisäämistä. Näin voit hyvillä mielin tehdä töitä pysyvän painonpudotuksen ja paremman terveyden saavuttamiseksi.

Oikeanlaisen harjoittelun ja ruokavalion myötä tuloksia alkaa pian syntyä. Menestyksekkäin esimerkki asiakkaidemme rasvanpoltosta on ollut 5,7 kiloa ensimmäisen kahdeksan viikon aikana. Samalla lihaskuntotestin kokonaistulos parantui 158 prosentilla.

Aivan jäsenyyden alussa tehty kehonkoostumusmittaus ja lihaskuntotesti toistetaan noin kolmen kuukauden kuluttua harjoittelun aloittamisesta. Näin tiedät, että kehityksesi on menossa oikeaan suuntaan ja voit turvallisin mielin jatkaa harjoittelua sekä ruokavaliotasi. Mikäli tulokset eivät ole oikean suuntaisia tai riittäviä, voidaan miettiä, että miten harjoitteluasi tai ruokavaliotasi tulisi muuttaa tulosten parantamiseksi.

Personal Trainer apuna ongelmakohtien kiinteytyksessä

Monet asiakkaamme kertovat haluavansa rasvaa pois vartalonsa niin sanotuista ongelmakohdista ja hieman kiinteää lihasta tilalle. Tässäkin tärkeää on alkutilanteen kartoitus. Ammattilaisemme mittaavat sinut Tanita-kehonkoostumusanalysaattorilla. Näin saamme selville kehon kokonaistilanteen rasvan ja lihasten osalta, mutta myös esimerkiksi käsien ja jalkojen niin sanotut segmentaaliset arvot. Näitä osatekijöitä seuraamalla nähdään, kuinka rasva palaa asiakkaan määrittämistä ongelmakohdista. Tulokset kertovat sen kuinka kehosi reagoi harjoitusohjelmaasi ja ruokavalioosi.

Niin sanotussa kiinteytyksessä rasvan polton lisäksi on tärkeää kasvattaa lihasmassaa. Näin vältetään roikkuva olemus rasvan hävitessä kehosta. Personal Trainerimme testaavat harjoittelun alussa myös lihaskuntosi ja seuraavat kuinka se kehittyy ensimmäisten kuukausien aikana. Kasvava lihasmassa lisää myös energiankulutustasi, joka puolestaan auttaa pitämään ylimääräisen rasvan poissa ja kehosi kiinteänä.

Lihasta kehitetään oikeanlaisella kuntosaliohjelmalla ja voimaan painottuvilla ryhmäliikuntatunneilla. Personal Trainerin tärkeimpiä tehtäviä on luoda sinulle henkilökohtainen kuntosaliohjelma, joka tukee kiinteytystavoitettasi. Sen tulisi kuormittaa riittävästi suuria lihasryhmiä, mutta erityisesti ongelmakohtiasi, jotta kropasta poistuvan rasvan tilalle saadaan lihasta.

Syömättä ei kiinteydy

Ravitsemus on tärkeässä roolissa ongelmakohtien kiinteytyksessä. Se, mitä ja miten syöt, vaikuttaa suoraan sekä rasvan palamiseen että lihasten kasvuun. Harjoittelulla aikaansaatu rasvanpolttoefekti maksimoidaan oikeankaltaisilla ruokailutavoilla – syömättömyys ei ole tätä. Etenkin lihasmassan hankkiminen on käytännössä mahdotonta liian vähäisellä ja väärän kaltaisella ravinnolla. Tähän saat opastusta Personal Trainereiltamme jäsenyyteesi kuuluvassa valmennuksessasi.

Kiinteytysprojektin aikana on odotettavissa motivaation notkahduksia. Ruokavaliota tai harjoitusohjelmaa ei tule noudatettua. Personal Trainer auttaa sinua myös tässä. Erityisesti heikkojen hetkien koittaessa sinulla tulisi olla keinot pitää tavoite mielessä. Personal Trainerin kanssa käydään läpi mielenhallintatekniikoita, kuten kuinka kehität motivaatiotasi ja miten pääset helpommin tavoitteisiisi.

Konkreettisten tulosten myötä asiakkaamme ovat kertoneet kuinka he eivät piiloudu enää peittäviin vaatteisiin ja ovat tyytyväisempiä itseensä peilin edessä.

Kiinteytyksellä on havaittava, positiivinen psykologinen vaikutus. Konkreettisten tulosten myötä asiakkaamme ovat kertoneet kuinka heidän itsetuntonsa on parantunut. He eivät piiloudu enää peittäviin vaatteisiin ja ovat tyytyväisempiä itseensä peilin edessä, vaatekaupassa ja julkisilla paikoilla.

Personal Trainer mittaa edistymistäsi ensimmäisen kolmen kuukauden ajan, joten sinun ei tarvitse arvailla tuloksiasi. Näet mittaustuloksista konkreettisesti kuinka paljon sinulla on esimerkiksi lähtenyt rasvaa jaloistasi tai paljonko energiankulutuksesi on kasvanut. Nämä lisäävät uskoa tulevaisuuteen ja halua entistä kovempaan harjoitteluun.

Personal Trainereillamme on vankka osaaminen kehon kiinteytyksessä. Yhdessä olemme varmoja onnistumisestasi. Muokataan ongelmakohdistasi, olivat ne sitten reidet, pakarat, vatsa tai käsivarret, jotain josta voit olla ylpeä!

Personal Trainer apuna selän ja niskahartiaseudun ongelmissa

Selän ja niskahartiaseudun ongelmat voivat aiheuttaa kiputiloja, jotka häiritsevät arjen aktiviteetteja ja pahimmassa tapauksessa unta. Yleisesti näihin liittyy huono lihaskunto ja heikentynyt aineenvaihdunta kipualueella. On todettu, että lihaskunnon kasvaessa oireet lievittyvät tai katoavat. Mikäli oireet ovat jatkuneet pitkään tai ovat kehoon kohdistuneen iskun tai kaatumisen seurausta, on syytä käydä lääkärillä ennen saliharjoittelun aloittamista.

Heikon kunnon vuoksi niskahartiaseudun lihakset väsyvät helposti. Lihaksiston verenkierto heikkenee, niihin alkaa kertyä aineenvaihduntatuotteita ja solujen happamuus nousee. Tästä seuraa kipua ja edelleen lisäjännitystä kipualueella. Perinteisen käsityksen mukaan hieronta tai muu vastaavaa hoitomenetelmä auttaa tilanteeseen. Näin oireita helpotetaan yleensä vain hetkellisesti. Sama periaate pätee särkylääkkeisiin.

Selän tukemiseen tarvitaan erityisesti syvien lihasten harjoittamista niin selän kuin vatsan alueella. Vahvistuvat keskivartalon lihakset jaksavat paremmin pitää ryhtisi oikeassa asennossa eivätkä lihakset väsy yhtä nopeasti. Näin niiden aineenvaihdunta ei häiriinny, jännitystilat häviävät ja kivut vähenevät.

Niskahartiaseudun lihaksiston vahvistamiseen tarvitaan monipuolista ja tavanomaisesta poikkeavaa harjoittelua. Harjoitusohjelman tekoon kannattaa satsata ja asiantuntijana on hyvä käyttää Personal Traineria. Häneltä voi myös kysyä, onko hänellä kokemusta kyseisten alueiden kuntouttamisesta ja millaisia tuloksia hänen harjoitusohjelmillaan on saatu.

Haluamme tarjota Elefitin asiakkaille maan parhaat Personal Trainer -palvelut. Uskomme vakaasti asiantuntijoidemme osaamiseen. Siksi uskallammekin luvata, että jos löydät joltakin toiselta salilta vielä parempitasoista PT-palvelua, niin vinkkaa siitä meille ja mikäli näin todella on, palkitsemme ensimmäisen ilmoittajan jollakin kivalla tavalla.

Testaa kuukausi 9,90€