Hanna

Pienryhmän tuki

Alkuvuonna 2016 havahduin siihen, että kunto ei ollut paras mahdollinen ja siihen, että painoin enemmän kuin aiemmin. Viime vuosina paino oli noussut pelottavankin helposti, ja ymmärsin, että minulla taitaa olla kaksi mahdollisuutta: jatkaa entiseen malliin, jolloin paino ei ainakaan tulisi laskemaan, tai katkaista hyvin alkanut noususuunta ennen kuin liian myöhäistä – ja liian vaikeaa.
Tarvitsin jonkun ohjaamaan minua järkevästi ja tavoitteellisesti kohti parempaa elämäntapaa. Hyvän alun jälkeen tulisi muutoin taas uskonpuute omaan tekemiseen ja motivaation lopahtaminen. Painonpudotuksen lisäksi halusin voida kokonaisvaltaisesti hyvin ja olla myös fyysisesti ”hyvässä kunnossa”. Ryhdyin kartoittamaan internetistä Personal Trainer –vaihtoehtoja. Pian huomasin, että yksityiset Personal Trainer -palvelut olivat melko hintavia. Varsinkin, jos olisin halunnut tavata PT:tä useammin kuin 1-2 kertaa kuukaudessa. Löysin Elefitin sivuilta tiedon helmikuussa alkavasta uudesta PT-treeniryhmästä. Se kuulosti sopivalta treenimuodolta minulle, olin nimittäin huomannut olevani enemmän ryhmä- kuin yksilötreenaaja.

PT-treeniryhmä osoittautuikin oivaksi treenausmuodoksi. Pienryhmä on sopivan kokoinen ja ryhmässä jaetaan tuntemuksia, tietoa ja tukea toisillemme. Ryhmä, jonka jäsenillä on melko samantapaiset tavoitteet, hitsautui hyvin yhteen ja osasta ryhmän jäseniä on tullut ystäviä, joiden kanssa suunnitellaan ja aikataulutetaan ryhmätreenien lisäksi tehtäviä sali- ja ryhmäliikuntatreenejä. Toisten motivaatio ruokkii myös omaa motivaatiota, eikä pieni kilpailuhenkisyyskään ainakaan huononna suorituksia! Olen saanut ryhmästä paljon, paljon enemmän kuin osasin odottaa. Yksilöllistä ruokavalio-ohjelmaa on ollut yllättävän helppo noudattaa. On jopa aiempaa helpompaa suunnitella seuraavan päivän ruokailut, kun ruoka-aineet ja –määrät on annettu valmiiksi ja päivän lounas- ja välipalaeväät voi tehdä valmiiksi etukäteen. Ruokavaliota noudattamalla voin olla huoletta, koska tiedän syöväni tavalla, joka tukee tavoitteitani mahdollisimman hyvin.

Kaksi kertaa viikossa olevat yhteistreenit ovat opettaneet monipuolisia treenaustapoja ja –tekniikoita, lepoa ja palauttelua unohtamatta. Tosin välillä treenaamisesta innostuu niin, että PT-Veera joutuu toppuuttelemaan ja muistuttamaan lepopäivien tärkeydestä… Säännölliset kehonkoostumusmittaukset ja kuntotestit ovat loistava tilaisuus nähdä omaa kehittymistä konkreettisesti. Jos paino ei olekaan kilomäärissä tippunut toivomallani tavalla, niin mittaukset voivat osoittaa, että rasvaa onkin palanut kilotolkulla, mutta tilalle on tullut lihasta.

Alun perin sitouduin ryhmään kuudeksi kuukaudeksi, mutta olen jatkanut ryhmän mukana puolen vuoden jälkeen. Kun alussa asetetut tavoitteet oli saavutettu, tilalle on tullut muita mielenkiintoisia voimaan, kestävyyteen ja vartalon muokkaamiseen liittyviä tavoitteita. Eihän tätä malta lopettaa, kun saa asiantuntevassa ohjauksessa kokeilla mihin pystyy ja kuinka pitkälle pääsee! Alkuvuonna PT-Veera lupasi synttärionnitteluviestissään, että ”tänä vuonna tulet olemaan elämäsi parhaassa kunnossa”. Se pitää paikkaansa, niin olenkin. 🙂

Alapuolelta löydät Hannan muutoskuvat!

[caption id="attachment_914" align="alignleft" width="225"] Lähtötilanne

Lähtötilanne

Lopputulos!