Miksi kehonkoostumusmittaus kannattaa?

Monet naiset syyllistyvät pelkän henkilövaa’an tuijottamiseen. ”Apua, paino on noussut pari kiloa vuodessa!”. Toki vaaka on kätevä apuväline, jos puhutaan esimerkiksi mittavasta painonpudotuksesta. Jos ihminen on kuitenkin normaalipainoinen ja tavoitteena on lähinnä kehonmuokkaus, ovat mittanauha ja kehonkoostumusmittaukset paljon järkevämpiä apuvälineitä.

Monet tiedostavat, että lihas painaa enemmän kuin rasva, mutta yhtä nopeasti se tuntuu myös unohtuvan. Rankka treeni voi myös näkyä muutaman kilon painonnousuna, koska lihakset keräävät nestettä. Tästä syystä pelkän henkilövaa’an tuijottaminen aiheuttaa monille vain turhaa stressiä.

Oletko kyllästynyt siihen, että tulokset junnaavat paikallaan? Monesti selkeän tavoitteen asettaminen auttaa motivaation säilyttämisessä. Silloin, kun tiedät konkreettisesti, mistä kehosi koostuu, voit myös asettaa erilaisia tavoitteita, kuten ”haluan lisätä lihasmassaani yhdellä kilolla puolen vuoden aikana” tai ”haluan tiputtaa -5 kg rasvamassasta”. Itseäsi kannattaa mittauttaa samoilla välineillä säännöllisesti. Muutos motivoi. Kun huomaat, esimerkiksi lihasmassasi lisääntyneen, tunnet onnistumisen tunteita, jotka ovat tärkeitä tunnetiloja pysyvissä elämäntapamuutoksissa.

kehonkoostumusmittaus

Mitä kehonkoostumusmittaus kertoo?

Elefitillä on käytössä Tanita-kehonkoostumusmittauslaite. Sen toiminta perustuu sähkönjohtavuuteen kehossa. Tärkeää on, että asiakas välttää noin kaksi tuntia ennen mittausta raskasta ateriointia ja tämän lisäksi virtsarakon tulisi olla tyhjä, jotta nestetasapaino on mahdollisimman neutraali.

Kehonkoostumusmittauslaite antaa paljon informaatiota. On viskeraalista rasvaa, kehon rasvaprosenttia ja lihasmassan määrää, mutta mitä nämä kaikki sitten tarkoittavatkaan? Pelkillä numeroilla ei pitkälle päästä ja niiden avulla on suhteellisen haastavaa motivoitua, jos ei tarkalleen tiedä, mitä lukujen tulisi olla.

Perusaineenvaihdunta (PAV)

Tämä arvo kertoo, kuinka paljon kulutat energiaa, vaikka et nousisi sängystä mihinkään. Toisin sanoen, paljonko kehosi kuluttaa kilokaloreita esimerkiksi lämmöntuottoon ja hengitykseen.

Rasvaprosentti sekä rasvamassa (kg)

Tanita-mittauslaite ilmoittaa sekä rasvaprosenttisi, että kuinka paljon rasvaa on mitattuna kiloissa. Rasmamassan määrää on tärkeä seurata, varsinkin jos tavoitteena on painonpudotus tai kiinteytyminen.

Lihasmassaprosentti (%)

Tämä kertoo, kuinka paljon lihasta kehossasi on prosentteina. Mittari ilmoittaa myös lihasmassan määrän kiloissa ja tämän lisäksi eriteltynä alavartalon, keskivartalon ja ylävartalon lihakset.

Viskeraalinen rasva

Kyseinen rasva on vatsaonteloon kertyvää vaarallista, eli viskeraalista rasvaa, joka kertyy erityisesti munuaisten, maksan ja haiman ympärille.

Meillä Elefitillä tutustujille tarjotaan ilmainen kehonkoostumusmittaus sekä tulosten tarkka analysointi ammattilaisen kanssa. Maksuton Pt-ryhmä myös sisältää kehonkoostumusmittauksia, jolloin seuraamme, että etenet kohti tavoitteitasi sekä autamme sinua kehittymään, jotta tuloksesi eivät jää junnaamaan paikoilleen! 🙂