Pilates

Energia

Syke

Liikkuvuus

Voima

Mieli

Pilates sopii sinulle, joka haluat vahvistaa kehon tukilihaksia sekä parantaa ryhtiä. Erityisesti selkäsi pitää tästä. Tunnille kannattaa varata mukaan pitkähihainen paita tai ohut villatakki. Tunnilla voi olla paljain jaloin tai napakat sukat jalassa.

Pilates on 1900-luvun alussa kehitetty kehonhallintaan tähtäävä tekniikka, joka vahvistaa erityisesti keskivartalon syviä lihaksia ja tietenkin kehon hallintaa. Lisäksi tärkeässä osassa harjoittelua on oikeaoppinen hengittäminen ja kehon liikuttaminen fysiologisesti oikein. Pilateksessa keskitytään käyttämään ja hallitsemaan kehon lihaksia siten, että liikkeet vaihtuvat hallitusti. Lihaksia ei ajeta loppuun tekemällä valtavasti toistoja, vaan keskitytään pikemminkin oikeaan suoritustekniikkaan, jolloin pikkuhiljaa lihakset vahvistuvat ja liikkeet helpottuvat. Liikkeet tehdään hyvällä ryhdillä hengitykseen keskittyen.

Kun keskikropan syvät lihakset ovat kunnossa, ei vatsa pömpötä eikä selkäkivut vaivaa. Hyvä ryhti antaa myös aurinkoista fiilistä ja itseluottamusta. Oikeaoppinen hengittäminen rauhoittaa mieltä ja tunnet itsesi rauhallisemmaksi. Tule siis rohkeasti mukaan Elefitin Pilates-tunnille!