2-jakoinen treeniohjelma

Onko sinulla ollut vaikeuksia saada tuloksia harjoittelussasi? Entäpä onko sinun ollut vaikea pitää tulokset joita olet saavuttanut? Lue eteenpäin, sillä tästä saat käyttöösi erilaisen 2-jakoistreeniohjelman, mikäli tavoitteenasi on saada tuloksia nopeasti ja pysyvämmin kuin aikaisemmin.

Aluksi pahoittelut siitä, että et tule tämä kirjoituksen kautta saamaan tyypillistä 2-jakoista kuntosalille tehtävää treeniohjelmaa. Sen sijaan saat jotain, jonka itse olen todennut tehokkaammaksi ja, joka on auttanut asiakkaitani aikaisemmin. Niin: ja tuonut tuloksia nopeasti ja pysyvästi. Kerron hiukan historiaa, jotta sinun on helpompi ymmärtää mitä tarkoitan.

Vuonna 2000 hyvä ystäväni voitti harrastamassani kamppailulajissa maailmanmestaruuden. Sain tiedon voitosta niin, että kaverini herätti minut soitollaan aamuyöllä klo 04 Yhdysvalloista käsin kertoakseen uutiseen. Kaverini sanoi: ”Hei mä voitin maailmanmestaruuden”. Unihiekat karisivat silmistäni samalla hetkellä ja olin todella iloinen kaverini jakamasta uutisesta. Kun juhlimme puhelimen välityksellä sanoin ja riemun tuuletuksin kaverini saavuttamaa voittoa, minun sisälläni tapahtui jotakin. Ajatusmaailmani kääntyi eteenpäin. Päätin, että minä itse voittaisin seuraavat maailmanmestaruuskilpailut. Minulla oli selkeä tavoite harjoitteluun tämän jälkeen. Halusin maailmanmestaruutta enemmän, kuin mitään muuta harjoittelultani.

Seuraavat kilpailut järjestettäisiin vasta neljän vuoden päästä, mutta se sopi minulle. Minulla oli runsaasti aikaa valmistautua voittoon. Seuraavan neljän vuoden ajan heräsin joka aamu voittamaan kilpailut mielessäni. Lähdin jokaiseen treeniin mielessäni yksi asia: Maailmanmestaruuskilpailuiden voitto. Voitin mielessäni kilpailut tuhansia kertoja ennen varsinaisia kilpailuja.

Kun kilpailut tulivat, kehoni oli valmis: olin parempi kuin koskaan. Kilpailut olivat vain pieni askel matkalla voittoon. Ja näin vuonna 2004 minä voitin maailmanmestaruuden. Aivan kuten olin vuonna 2000 päättänyt. Mutta pelkkä päätös ei riittänyt voittoon, vaan siihen tarvittiin aktiivista mielen käyttöä päivittäin. Neljän vuoden ajan. Samalla, kun kävin päivittäin tavoitteitani läpi, mieleni alkoi löytämään ratkaisuja siihen, kuinka saisin kehoni toimimaan paremmin. Kuinka liikkeistäni tulisi parempia ja kuinka saisin huippukunnon ajoitettua kilpailupäivälle.

Se, että halusin maailmanmestaruutta ja kävin tavoitteeni läpi päivittäin oli 2000-luvun alkupuolella puhdasta sattumaa. Myöhemmin vuonna 2011 olin koulutuksessa, jota piti eräs huippuvalmentaja ja neuropsykologian tohtori. Tuossa koulutuksessa käytiin läpi menestyksen avaimia ja lähes kaikki menestyksen tutkijat ovat sitä mieltä, että menestyksestä 80%:a tulee psykologiasta ja 20%:a on mekaanista tekemistä. Eli jos sinä haluat onnistuneen salitreenin ja pitkäaikaisesti tuloksia niin 80% siitä tulee sinun korviesi välistä eli siitä mitä ajattelet, mitä tunnet ja millainen sinun asenteesi on.

Kuinka sitten tuo psykologinen puoli saadaan kuntoon jos mielesi vastustaa aktiivista ja tehokasta tekemistä? Asia on suhteellisen yksinkertainen: aivan ensimmäiseksi laitat oman asenteesi kuntoon. Sinun täytyy haluta tavoitettasi! Miten sitten ruokit tuota halua niin se tulee olemaan tämän treeniohjelman ensimmäinen osa. Käyt mielikuvien avulla läpi onnistumisen tunnetta salitreenistä ja siitä lopputuloksesta jonka olet saanut salitreeneillä aikaiseksi. Itse käytän tavoitteiden saavuttamiseen vielä tänäkin päivänä kynää ja paperia. Kirjoitan tavoitteeni ylös positiivisessa muodossa ja preesenssissä. Tämän lisäksi kerron itselleni miltä minusta tuntuu, kun olen tavoitteessani. Mitä näen ja kuulen, kun olen saavuttanut tavoitteeni. Eli elän hetken tavoitteessani mieleni avulla. Minulla on myös kuvia tavoitteistani, jotka kuvaavat vaikkapa mielenrauhaa, onnellisuutta tai tyytyväisyyttä tuossa hetkessä. Buustaan tätä hetkeä useasti myös musiikilla joka sopii minulle tunteen nostattamiseksi.

Monet motivaatiotutkijat kertovat tämän lisäävän mielen vahvuutta eli saat asennetta paremmaksi ja tämä omalta osaltaan auttaa sinua pysymään harjoitusohjelmassasi ja olemaan lipsumatta sen loppuun saakka viemisessä. Haastankin sinua käyttämään seuraavan 30 päivän tai 30 treenin ajan seuraavaa rituaalia: ennen harjoitusta käyt läpi tavoitteesi ja tarkkailet tavoitekuvaasi hyvän muusikin soidessa taustalla. Tämän jälkeen käyt läpi mielessäsi harjoitusohjelmasi ja sen läpiviemisen jälkeen tulevan mielihyvän tunteen. Lopuksi olet kiitollinen, että sinulla on terveyttä ja voimaa tehdä harjoitusohjelmasi.

Aluksi rituaali voi tuntua oudolta niin kuin mikä tahansa uusi asia, jota alat toteuttamaan. Tulet kuitenkin huomaamaan sen tehon hyvin nopeasti ja sen, kuinka se nostaa harjoittelumotivaatiosi aivan uudelle tasolle. Toisena osana harjoittelussasi teet harjoitusohjelmasi. Tämä on siis uudenlainen 2 jakoinen treeniohjelma, jolla varmistat että psykologinen puoli – eli se puoli joka tuo 80% tuloksestasi – on kunnossa.

Ja mikäli haluat tutustua 2 jakoiseen treeniohjelmaan niin löydät ne linkistä alta, mutta muista kuitenkin käyttää rituaaleja treeniä ennen! Näit pääset parhaisiin tuloksiin.

Naisten 2-jakoinen treeniohjelma kiinteytykseen

Tsemppiä treeneihin!!

Testaa kuukausi 9,90€