Tiina

Kun nukkuminen ei poistanut väsymystä

tiinasillank_3Joulukuussa 2012 heitin nurkkaan beigen värisen sohvani, jota olin siihen mennessä kannatellut selässäni jo 3 vuotta.

Takana oli vaikeita aikoja: läheisten sairastumisia ja kuolemia, avioero, epäonnistunut suhde ja työuupumus. Tunsin itseni vanhaksi ja raihnaiseksi. Ainoa liikunta, mitä tuona aikana harrastin, oli lyhyet siirtymät kävellen tai pyöräillen työpaikalle ja takaisin kotiin. Söin epäsäännöllisen epäterveellisesti. Monet viikonloput kuluivat viinilasin ääressä rentoutumatta rapistuen. Hengästyin rapuissa ja nukkuminen ei poistanut väsymystäni. Eräänä joulukuisena iltana raahauduttuani rapakuntoisena työpaikkani ulko-ovelle suuntasin kompassin neulan kohti Elefitiä. Tyttäreni kannustuksella olin tehnyt uhmakkaan päätöksen elämänhallinnasta: kuntoilen säännöllisesti, syön terveellisesti, lepään riittävästi ja harrastan kivoja asioita. Muutos lähtee itsestä, minä päätän, mitä teen ja miten voin.

Muutos lähtee itsestä, minä päätän, mitä teen ja miten voin.

En ole katunut sitä hetkeä, jolloin liityin Elefitin jäseneksi. Keskuksen iloisen rento ilmapiiri luo mukavan tunnelman harjoitteluun. Elefitin ohjaajien innostavassa ohjauksessa kuntoni on kohonnut ja kehoni on kiinteytynyt. Nautin itseni ylittämisestä, kestävyyteni ja voimieni kasvattamisesta sekä kehoni muokkaamisesta. Treenaan viitenä päivän viikossa. Saliharjoittelun lisäksi käyn Spinnissä, Coressa, Venyttelyissä, Pumpissa ja Kahvakuulassa. Kestävyyttäni olen testannut Elefitin järjestämillä spin-puolimaratonilla ja spin-maratonilla. Vieläpä ryhmäliikuntakalenterista löytyy lajeja, joihin en ole ehtinyt tutustua.

Olen huomannut, että treenaaminen vähällä ravinnolla ja levolla on mahdotonta, siksi olen muuttanut ruokailutottumukseni täysin. Syön 3 tunnin välein ja jopa enemmän kuin ennen kuntoremonttiani. Entisen vain kahden aamukahvin nauttijan päivä alkaa nykyisin kaurapuurolla ja raejuustolla. Jokainen ateriani ja välipalani sisältävät roimasti proteiineja, silti en karppaa. Muistan myös nesteytyksen tärkeyden ja juon päivän mittaan runsaasti vettä. Kehoni kiittää, kun huolehdin palautumisesta levolla. Viikonloppuisin hemmottelen itseäni herkuilla. Intohimoni on vanilja-suklaarouhe jäätelö.

Kehoni kiittää, kun huolehdin palautumisesta levolla.

Liikkumaan lähtö vaati ajankäytönhallinnassani omien tarpeideni priorisoinnin työhön asettamieni vaatimusten edelle. Lopetin virka-ajan ylittävän työnteon. Pitkäjänteisellä, säännöllisellä ja monipuolisella liikunnalla voi saavuttaa tuloksia, joista saattaa iloisesti yllättyä. Joulukuun 2012 lähtötilanteesta painoni on pudonnut 7 kiloa ilman ihmedieettejä. Jaksan nyt töissä ja vapaa-ajalla paremmin kuin puoli vuotta sitten. Henkisesti ja fyysisesti alan olla taas ”elämäni kunnossa” ja viisikymppiseksi melko ”hyvässä vedossa”. I feel good!

– Tiina